Matkailuneuvonta: +358 (0)400 117 123 | info@parainen.fi

Lue Saariston rengastien viimeisimpiä kuulumisia

Reitti on noin 250 km pitkä ja erilaiset lautat ja yhteysalukset vievät sinut paikasta toiseen. Ainoastaan lautta Houtskarin ja Iniön välillä on maksullinen, kaikki muut ovat ilmaisia.

Huom! Rengastie on auki kokonaisuudessaan ainoastaan kesäkaudella.

Lautta Houtskarin ja Iniön välillä liikennöi ainoastaan kesäkaudella (2020: 15.5.- 31.8.). Muina vuodenaikoina voit tietenkin vierailla saaristossa, vaikka Rengastien ei voi kiertää. Riippuen mistä suunnasta tulet, sinun täytyy kääntyä joko Houtskarissa tai Iniössä.
Voit kiertää Saariston Rengastien yhdessä päivässä autolla, mutta mikset jäisi muutamaksi päiväksi saaristoon, jotta voit nauttia kauniista saaristosta ja kaikesta sen tarjonnasta. Ei ole väliä jos kierrät myötä- tai vastapäivään, kunhan tutustut lauttojen aikatauluihin.
Reitin varrelta löydät monipuoliset palvelut, Bed and Breakfast tyyppisistä majoituksista hotelleihin, sekä erilaisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Pikku Rengastie on osa Saariston rengastie-reittiä.

Pyörämatka kesäisellä Rengastiellä on seikkailu ja elämys niin ulkomaalaisille kuin suomalaisillekin, todistaa 40 minuutin pituinen "The Archipelago Trail"-filmi. Rengastien matkailukohteita ja sen varrella toimivia matkailuyrityksiä viihdyttävästi esittelevässä filmissä kuvataan Turun saaristoa laajasti myös lintuperspektiivistä.