Matkailuneuvonta: +358 (0)400 117 123 | info@parainen.fi

Saariston Rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon ilman omaa venettä. Rengastien kulkija siirtyy saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä.

Saariston Rengastie on kokonaisuudessaan
auki 25.5 - 27.8.2017 välisenä aikana.
www.lautta.net

Pikku Rengastien liikennekausi:
19.05.2017 - 03.09.2017
www.ostern.fi/aikataulu

Saariston Rengastielle lähdetään useimmiten Turusta.

Rengastien varrella on varsinkin kesäkaudella niin paljon nähtävää, että kierrokseen kannattaa mieluummin varata vähintään pari päivää. Onnistunut matka alkaa suunnittelulla - ja paras apuväline suunnitelmien laatimiseen on Omatoimimatkailijan opas Saariston Rengastielle -matkaopas, jonka voi tilata tämän sivuston kohdasta Opaskirja. Jotta matka onnistuisi mahdollisimman hyvin, oppaaseen kannattaa tutustua hyvissä ajoin etukäteen.

Rengastien varrella tai aivan sen lähellä on

Rengastiellä on vaihtoehtoja
– ja tieltä kannattaa poiketa meriristeilylle

Saariston Rengastien pääreittiä autolla kierrettäessä ohjelmassa on matkan aikana neljä eripituista merimatkaa maantielautoilla, kolme lyhyttä salmen ylitystä losseilla ja lisäksi yksi vajaan tunnin mittainen yhteysalusmatka – kesällä yhteensä siis peräti kahdeksan merimatkaa! Näistä vain Houtskarin ja Iniön välinen kesäaikainen yhteysalusmatka on maksullinen, eikä sekään paljon lomabudjettia rasita.

Pikku rengastie

Käytettävissä olevan ajan ja omien kiinnostuksen kohteiden perusteella Saariston Rengastiellä voi kesäkuukausina tehdä myös pääreittiä lyhyemmän tai pidemmän matkan. Esimerkiksi Turusta Paraisten kautta Nauvoon ja sieltä Rymättylän ja Naantalin kautta takaisin kierrettävää lenkkiä kutsutaan Pikku Rengastieksi. Sen voi kiertää Nauvon ja Rymättylän välillä kulkevan yhteysaluksen liikennöintikaudella toukokuun puolivälistä syyskuun alkuun (20.5.-4.9.2016).

Polkupyörällä tai moottoripyörällä liikkuville sopiva kesäreitti erkanee Taivassalon kirkonkylästä etelään ja johtaa yhteysaluksen kyydissä Velkualle. Yhteysalus Kivimo liikennöi tällä reitillä kesäkuun alusta elokuun loppuun.