Turistinformation: +358 (0)400 117 123 | info@parainen.fi

Det finns flertal övernattningsställen och restauranger som är öppna året om, Välkomna!

Skärgårdens Ringväg är öppen I sin helhet under perioden 25.5.-26.8.2018
www.farja.fi

Ståtliga gula landsvägsfärjor, mindre blåvita förbindelsefartyg, utsikt från broar och mindre vägbankar är kännetecknande för Skärgårdens Ringväg. Havet är självskrivet och alltid nära här i en av världens vackraste skärgårdar. Ringvägen slingrar sig genom uråldriga skärgårdssamhällen som sjuder av liv om sommaren, och erbjuder besökare mångsidig service. De större öarna och byarna utmärkta för avstickare från huvudrutten. Ytterskärgården nåt alldeles extra för den som tar sig tid att stanna någon dag extra.

Lilla Ringvägens trafikeringsperiod
18.05.2018 - 02.09.2018
www.ostern.fi/aikataulu

Oftast startar Skärgårdens Ringväg från Åbo.

Skärgårdens Ringväg erbjuder en ypperlig chans att bekanta sig med Åbo skärgård, också utan en egen båt. Man kan luffa mellan öarna både längs broar och med färja eller förbindelsefartyg. Följer man huvudrutten blir resan sammanlagt cirka 200 kilometer lång. År 2013 kan man åka runt hela rundan mellan den 1 juni och den 31 august. Under andra tider på året går det också bra att bekanta sig med området utan en egen båt, men då måste man vända tillbaka halvvägs; antingen i Houtskär (om man kör medurs) eller i Iniö (om man kör moturs).

Längs Skärgårdens Ringväg eller i dess nära omgivning finns:

Möjligheterna och alternativen är otaliga för en minnesvärd skärgårdssemester längs Ringvägen - och den friska havsluften gör gott för både kropp och själ!

När man färdas runt hela Ringvägens huvudrutt sommartid åker man färja hela åtta gånger! Ibland sker övergångarna med de gula skärgårdsfärjorna, ibland med blåvita förbindelsefartyg. Unikt för vår skärgård är att de flesta sjöresor är gratis. Längs huvudrutten Skärgårdens Ringväg är det endast förbindelsefartyget mellan Dalen i Iniö och Mossala på Houtskär som kostar en slant, men priset är rimligt och utsikten fantastisk.